Nyinflyttad?

Nyinflyttad

Är du ny i Brf Lustgården? Varmt välkommen!  Du kan också läsa fler detaljer om ditt boende i praktiken under Din Lägenhet.

Här följer lite kort information kring vad som kan vara bra att tänka på!

El- och vattenmätning
I Brf Lustgården tillämpas individuell mätning av vatten och el via ett företag som heter Minol. Detta innebär att du inte behöver teckna ett eget avtal för detta. Avgifterna för vatten och el tillkommer på din avgiftsavi från TidX.

Tvättstuga
Varje lägenhetsnummer har tillgång till en särskild tvättstuga. Dessa finns på Paradisgatan 12, 16, 20, Kompassgatan 5, Sjömansgatan 1 samt Sjömansgatan 3.

Renoveringar
Har du tänkt fräscha upp och renovera? Det är delvis din skyldighet att hålla lägenheten i gott skick men såklart kul att sätta sin egen prägel på hemmet bara för estetikens skull. Det finns lite att tänka på när man bor i just bostadsrätt. Läs mer om detta under ”Underhåll /Renovering”.

Förråd
Till varje lägenhet hör också ett förråd. Vi rekommenderar att du skaffar ett bra hänglås för trots allt sker inbrott ibland. Vill du ha mer plats har vi även extraförråd att hyra ut, separat kö. Kontakta Katia Maines på TidX för att ställa dig i kö:
e-post: katia.maines@tidx.se
telefon: 031- 773 83 93

Garage
Behöver du P-plats? Kontakta Katia Maines på TidX för att ställa dig i kö:
e-post: katia.maines@tidx.se
telefon: 031- 773 83 93

Du kan också kontakta grannföreningen Brf Masthugget som hyr ut platser till vettiga priser.

Nyckeltaggar
Till varje lägenhet hör en eller flera nyckeltaggar. Dessa används dels för inpassering i fastigheten och för inpassering i hyrda utrymmen, t.ex. övernattningslägenheter, lounge, gym samt snickeriverkstad. Borttappade eller icke fungerande nyckelbrickor måste meddelas styrelsen så att dessa kan spärras för att förhindra obehöriga från att komma in i våra fastigheter. Du kan kostnadsfritt hämta ut nya brickor på expeditionstiden och även få specialbrickor för t.ex. endast garaget.

Soprum
Varje uppgång har ett soprum för brännbart, tidningar och kompost. Det finns också miljörum där du kan slänga metall, batterier (endast små), plast- , papper- och glasförpackningar. Dessa är märkta ”Miljörum”. Genom att sortera väl minskar vikten på våra brännbara sopor markant och varje kilo sparar föreningen pengar.

Miljörum
Kompassgatan 5, Paradisgatan 20, Paradisgatan 12, Paradisgatan 16, Sjömansgatan 3.

Trapphusen
Även om trapphusen är rymliga är det under förbjudet att förvara cyklar, barnvagnar, möbler eller något annat på grund av brandsäkerhetsskäl. Lösöre skall förvaras på avsedd plats; cykelrum, barnvagnsrum, lägenhetsförråd eller lägenhet. Trapphuset är alla grannars gemensamma utrymme och säkerheten påverkar alla i en nödsituation. Behöver du mer plats? Se information ovan om att hyra extra förråd.

Området
Om du även är ny i området vill vi gratulera dig – här i Masthugget har du nämligen både närheten till stan men lugnet och utsikten i behåll. Slottsskogen ligger runt knuten och Linnéstaden vid fötterna. Buss 60 går ofta och tar dig snabbt både ner och upp om du föredrar bussen framför apostlahästarna. Området består nästan enbart av bostäder så stämningen är gemytlig. Här och var hittar du små närbutiker, ateljéer eller restauranger, något Brf Lustgården vill ska utvecklas i området.

Några användbara länkar

Västtrafik (din hållplats är Paradisgatan)
Om Masthugget på Wikipedia
Masthugget Familjeläkare
BVC Linnestaden
Slottsskogen

Engagemang i föreningen
Du som vill bli mer delaktig i ditt gemensamma boende och gillar att påverka kan kontakta styrelsen och/eller valberedningen. Eftersom föreningen drivs av medlemmar behövs det alltid nya drivkrafter och hjälp. Oavsett om du har speciella superkrafter eller mest brinner för fina grillplatser för alla finns det plats för ditt engagemang. Läs mer om dina möjligheter  eller kontakta styrelsen.

Felanmälan / serviceanmälan
All felanmälan rapporteras omgående till vår förvaltare. Läs om hur och var du felanmäler.

 

 

Följ på Facebook