Fordonsladdning

Vid extrastämman i november beslutades att föreningen skulle installera el-laddning för fordonen i garaget. Under en tid har styrelsen dels ansökt om bidrag från Naturvårdsverket, dels förhandlat med ett antal tänkbara leverantörer för installation av laddare. Ansökan från Naturvårdsverket har bifallits och ett betydande belopp kommer att erhållas från dem.

Förhandlingarna med tänkbara entreprenörer har utmynnat i att styrelsen under veckan har tecknat ett avtal med företaget ChargeNode. Installationerna kommer att påbörjas inom kort och vara avslutade under juni månad. Det innebär att alla platser kommer att förses med laddmöjlighet efter avslutad installation.

Prognosen är att inledningsvis kommer ett begränsat antal att ansluta sig och succesivt kommer antalet att öka. Kostnaden för investering och drift skall till alla delar bekostas av dem som använder utrustningen, räknat över en längre tidsperiod. Praktiskt innebär det att varje användare behöver teckna särskilt avtal med föreningen för att kunna få tillgång till möjlighet att ladda ett fordon.

Senare kommer information kring detaljer som anmälan, avtal och priser att publiceras.

 

Information

Vi får ibland synpunkter om att styrelsen borde vara bättre på att informera. Information är ett stort och svårt område där man alltid kan bli bättre. De synpunkter som framkommer är ofta allmänt hållna och det gör det hela mycket svårare att tillfredsställa.

De informationskanaler som idag används är hemsida/SMS, extra- och ordinarie stämmor och svar på mail. Tidigare innan pandemin, hade vi ibland olika sammankomster där boende kunde träffa styrelsen för samtal och diskussioner.

Arbetet som styrelsen gör är uppdelat på ansvarsområden, där olika ledamöter har ansvar för olika delar av verksamheten. Ett av de områden som finns i styrelsen är information till boende och andra intressenter. Vid ordinarie stämma förra året avgick den person som under flera år svarat för detta område. Valberedningen försökte förgäves finna en ersättare för denne, men tyvärr utan framgång. Detta innebar att styrelsen också skulle fördela denna uppgift på övriga ledamöter.

Om någon har vilja och intresse av att arbeta med detta viktiga område, ber jag er kontakta valberedningen.

Har du ett område eller en fråga som är allmän och som du tycker behöver belysas, sänd då ett mail till styrelsen, så skall vi försöka kommunicera detta via våra kanaler.

Valberedningen har publicerat en uppmaning till alla att inför kommande stämma, i nuläget planerad till april, komma med förslag till ledamöter med ansvarsområdena kommunikation, sekreterare och drift av fastigheten. Vidare efterlyser de också ytterligare en ledamot i valberedningen.

Valberedningen nås på:
Maud Eriksson, misse.eriksson@gmail.com
Mikael Westerlind, mikael.westerlind@hotmail.com

//Tommy Hansson, ordförande