Året närmar sig sitt slut och vi ser fram mot ett nytt och intressant 2020.

Även för detta år kommer avgiften till föreningen att öka med 2% i enlighet med stämmobeslut.

Den som följt med i utvecklingen för el-priser har säkert noterat att priset har stigit och förväntas stiga ytterligare under kommande år. Styrelsen har haft förhandlingar med flera elbolag och slutligen tecknat ett marknadsmässigt bra avtal med Göteborgs Energi. Avtalet innebär för vår del tyvärr en prisökning med 16 öre/kWh. Avtalet är fast under fem år och det bedömer vi är viktigt för att på så sätt få en långsiktighet.

Arbetet och förhandlingarna har pågått in i det sista och konsekvensen blev att vår administration hann att göra den första aviseringen för 2020 innan allt var klart. Det innebär att både avgiftsökningen och prisökningen på el kommer att debiteras först nästkommande kvartal.

En annan nyhet från årsskiftet är att vi byter leverantör för teknisk administration. Från 2016 och tills nu har TidX varit vår entreprenör men från årsskiftet kommer företaget SBC och deras samarbetspartner Esplanad Förvaltning AB att handha denna uppgift.

En ytterligare förändring är att styrelsen har tecknat ett avtal med HSB Nabo för att hantera störningsärenden och sociala problem i föreningarna. Tyvärr har vi tvingats konstatera att föreningen har haft ett ökat antal problem i detta avseende och genom denna tjänst får föreningen professionell hjälp att lösa situationen.

Mer detaljerad information om detta kommer att publiceras senare.

Slutligen vill vi i styrelsen önska er alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.